Olejek lawendowy

35,00 

100% naturalny olejek eteryczny, destylowany na naszej plantacji bez konserwantów i sztucznych dodatków.

To naturalny surowiec kosmetyczny. Posiada piękny zapach i wiele właściwości: relaksuje, uspokaja, poprawia nastrój, działa przeciwbólowo, przeciwbakteryjnie, przeciwwirusowo.

 

Zastosowanie:

– Olejek z uwagi na swoje właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne polecany jest przede wszystkim jako składnik kosmetyków.

– Ma piękny aromat, który relaksuje i uspokaja

– Dodany do kominka zapachowego lub dyfuzora poprawi jakość snu.

– Odstrasza komary, kleszcze i mole ubraniowe.

– To wyjątkowy prezent

 

Dodatkowe informacje:

Skład: 100% eteryczny olejek lawendowy

Opakowanie: szklana brązowa butelka ze złoto-czarną pipetą 10 ml

Metoda pozyskiwania: destylacja parą wodną w miedzianym alembiku

Bezpieczeństwo: przebadany w laboratorium, posiada kartę charakterystyki

Wytwarzanie: ręcznie wytwarzany z lawendy z naszej plantacji, lawenda uprawiana bez użycia pestycydów, ręcznie ścinana sierpami oraz suszona na specjalnych stojakach w suchym, przewiewnym pomieszczeniu.

Metoda pozyskiwania: olejek powstaje w procesie destylacji parą wodną w miedzianym alembiku. Para wodna przechodząca przez kwiaty lawendy, skrapla się w wyniku czego powstaje woda lawendowa z zawartością olejku lawendowego. Po czym olejek jest odseparowany od wody lawendowej

SKU: 100 Kategoria: